Wat leuk dat je komt kijken bij de Kinderkerk van de Sint Jan!

 

Bij de Sint Jan Kinderkerk zijn er verschillende activiteiten, ook voor de jongste in het gezin. Zo is er elke maand een leuke, luchtige, muzikale gezinsviering die speciaal op de kinderen is afgestemd, een peuterviering voor de allerkleinsten en de kinderwoorddienst.

 

Er wordt met kinderkerk activiteiten vooral stil gestaan bij ideeën zoals goed zijn, goed doen, je inzetten voor anderen, helpen en dankbaarheid. Samen zijn, samen lol maken en met elkaar als gezin en vrienden door het leven.

 

Doe mee met het kinderkoor!

Vindt jouw kleine man of vrouw zingen leuk?
Elke woensdag repeteert het kinderkoor in de Goede Herderzaal van 17.00 tot 18.00. Het kinderkoor zingt ook één keer per maand mee in de gezinsviering. Iedereen vanaf 4 jaar is van harte welkom! Zing jij ook met ons mee?

 

Daarnaast zijn er door het jaar speciale activiteiten zoals Kindje Wiegen, Palmpasenstokken maken, paaseieren zoeken, Samen Sint Maarten, de St Jan speurtocht en natuurlijk de Sint Jansprocessie!

 

Bij “Geloven Thuis” zijn filmpjes, liedjes, kleurplaten en knutselideeën te vinden van het initiatief Geloven Thuis. Zo kunnen de kinderen ook in tijden van Covid het jaar door mee blijven vieren.

 

Wij kunnen ook zeker hulp gebruiken bij de organisatie van de activiteiten van de Kinderkerk.

Als het jouw leuk lijkt om mee te helpen bij de speurtocht, of ideeën hebt over hoe we een gezinsviering thema op een leuke manier kunnen weergeven in de kerk, wil je helpen bij de kerstvoorstelling, of meelopen bij de Sint Jansprocessie…….stuur ons een email of bel gerust met meer vragen.

 

Voor meer informatie: bel/app Mieneke Bakker op 06-11285813, stuur een e-mail naar kinderkerk@sintjanlaren.nl of klik op de onderwerpen hierboven.

 

Tot Snel!

 

Agenda 2023


5 feb
    12u Gezinsviering
12 mrt 
 12u Gezinsviering

19 mrt 12u Peuterviering

2 apr   10u Palmpasen – Palmstokken maken

9  apr   10u Pasen – aansluitend voor de kids Paaseitjes zoeken in de tuin v.d. Pastoor

16 apr   12u 1ste Communieviering

14 mei   12u Gezinsviering

4 jun   12u Gezinsviering

 

21 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

22 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

23 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

 

24 jun   16.30u Sint Jansprocessie speurtocht

25 jun   11u Sint Jansprocessie – loop jij ook mee als bruidje of jonkertje

1 oct    12u Gezinsviering

5 nov   12u Gezinsviering

11 nov  17u Sint Maarten verhaal en lampionnenoptocht

3 dec   12u Gezinsviering

24 dec   18u Kinderkerstviering – met voorstelling 

25 dec   15u Kindje wiegen 

Maurice Lagemaat leest voor vanuit de Basiliek


Kijk hier naar het verhaal van Simeon en Baby Jesus dat Maurice voorleest vanuit de prachtige Sint Jansbasiliek. Een verhaal om thuis aan de kinderen te laten zien.