Wat leuk dat je komt kijken bij de Kinderkerk van de Sint Jan!

 

Bij de Sint Jan Kinderkerk zijn er verschillende activiteiten, ook voor de jongste in het gezin. Zo is er elke maand een leuke, luchtige, muzikale gezinsviering die speciaal op de kinderen is afgestemd, een peuterviering voor de allerkleinsten en de kinderwoorddienst.

 

Wij staan als kinderkerk vooral stil bij ideeën zoals goed zijn, goed doen, je inzetten voor anderen, helpen en dankbaarheid. Samen zijn, samen lol maken en met elkaar als gezin en vrienden door het leven.

 

Vindt jouw kleine man of vrouw zingen leuk?
Elke woensdag repeteert het kinderkoor in de Goede Herderzaal van 17.00 tot 18.00. Het kinderkoor zingt ook één keer per maand mee in de gezinsviering. Iedereen vanaf 4 jaar is van harte welkom! Zing jij ook met ons mee?

 

Daarnaast zijn er door het jaar speciale activiteiten zoals Kindje Wiegen, Palmpasenstokken maken, paaseieren zoeken, Samen Sint Maarten, de St Jan speurtocht en natuurlijk de Sint Jansprocessie!

 

Bij “Geloven Thuis” zijn filmpjes, liedjes, kleurplaten en knutselideeën te vinden van het initiatief Geloven Thuis. Zo kunnen de kinderen ook in tijden van Covid het jaar door mee blijven vieren.

 

Wij kunnen ook zeker hulp gebruiken bij de organisatie van de activiteiten van de Kinderkerk.

Als het jouw leuk lijkt om mee te helpen bij de speurtocht, of ideeën hebt over hoe we een gezinsviering thema op een leuke manier kunnen weergeven in de kerk, wil je helpen bij de kerstvoorstelling, of meelopen bij de Sint Jansprocessie…….stuur ons een email of bel gerust met meer vragen.

 

Voor meer informatie: bel/app Mieneke Bakker op 06-11285813, stuur een e-mail naar kinderkerk@sintjanlaren.nl of klik op de onderwerpen hierboven.

 

Tot Snel!

 

Agenda 2021

 

7 mrt   12u Gezinsviering

14 mrt   10u Kinderwoorddienst

21 mrt    12u  Peuterviering

28 mrt   Palmpasen – thuis Palmstokken maken

 4  apr   15u  Paasverhaal in de Basiliek

            Paaseitjes zoeken – tuin v.d. Pastoor

11 apr   10u Gezinsviering

9 mei   10u Kinderwoorddienst

13 jun   10u Kinderwoorddienst

20 jun   12u Peuterviering

 

23 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

24 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

25 jun   bruidsjurkjes uitleen – Binckhorst

 

26 jun   16.30u Sint Jansprocessie speurtocht

27 jun   11u Sint Jansprocessie

 

3 okt   12u 1ste Communieviering

11 nov  17u Sint Maarten verhaal en loop

24 dec   18u Kinderkerst 

25 dec   15u Kindje wiegen 

 

PASEN                            

 

Op het hoogfeest van Pasen op  4 april 2021 willen wij voor de kinderen een bijeenkomst organiseren.

 

Wij hebben afgesproken dat op eerste Paasdag om 15.00 uur de kinderen in de kerk samenkomen om het Paasverhaal te horen. Daarna gaan we in de tuin van de Pastoor paaseitjes zoeken.

 

De bijeenkomst zal ongeveer drie kwartier duren.

 

Omdat er nog steeds max. 30 mensen in de kerk mogen, verzoeken wij de kinderen met maximaal één ouder naar de kerk te komen en wij vragen u daarom ook om van te voren in te schrijven naar het emailadres kinderkerk@sintjanlaren.nl.

 

Alleen zo kunnen wij de bijeenkomst houden, zodat het corona-proof blijft.

 

Wij gaan aan de ouders en kinderen vragen om met palmpasen ( op zondag 28 maart) de palmpasenstokken weer thuis te maken voor ouderen in de buurt.  Daar krijgt u nog een mailtje over.

 

Mocht u daarvoor een houten kruis nodig hebben, dan mag u ook een mailtje sturen naar hetzelfde emailadres.

 

Namens de kinderkerk

Maurice Lagemaat en Mieneke Bakker

Maurice Lagemaat leest voor vanuit de Basiliek


Kijk hier naar het verhaal van Simeon en Baby Jesus dat Maurice voorleest vanuit de prachtige Sint Jansbasiliek. Een verhaal om thuis aan de kinderen te laten zien.