Gezins-/Peuterviering

Gezinsviering

 

Onze gezinsviering is een volwaardige viering, die los en luchtig is en ongeveer 45 minuten duurt. Deze viering is uiteraard geheel gericht op kinderen en gezinnen.

 

Het kinderkoor zingt veel liedjes, kids worden gevraagd om deel  te nemen door bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken en onder andere onderwerpen zoals goed doen, een ander helpen, sorry zeggen, dankbaar zijn, wat is vasten, waarom is er Carnaval, wie is Sint Maarten en vriendschap komen aan bod. Alledaagse onderwerpen die uitgebeeld of verteld worden middels video’s, beelden of verhalen die kinderen kunnen begrijpen en plaatsen in hun eigen leven nu.

 

Tevens is dit voor kinderen een mooi moment om de Basiliek te ervaren en kennis op te doen van een geloofsviering. Met deze kennis en ervaring kan ieder zijn eigen mening vormen en dat wat voor hem/haar resoneert meenemen uit de lessen die gedeeld worden.

 

Heb jij een idee van een thema die je graag terug ziet en/of heb jij een goed idee hoe we dit tot leven kunnen brengen voor de kinderen/gezinnen. Laat het weten via kinderkerk@sintjanlaren.nl. Alle positieve bijdragen worden op prijs gesteld.

Peuterviering

 

Voor de aller kleinste (en hun broertjes en zusjes) worden er verschillende peutervieringen georganiseerd.

 

Voor in de kerk worden kussens neer gelegd om op te zitten zodat ze het allemaal goed kunnen zien en horen.

 

Er worden kaarsjes aangestoken, liedjes gezongen, verhalen voorgelezen en bijzondere plekken in de kerk worden bezocht en bewonderd.

 

Deze kennismaking met de prachtige Sint Jansbasiliek duurt ongeveer 30 minuten en iedereen is welkom.

 

Weer een mooie kans voor iedereen die nieuwsgierig is om eens een goed kijkje in de prachtige Basiliek te nemen.

Simeon en Baby Jesus
Voorgelezen verhaal

Link naar youtube

Aswoensdag en Vasten
Lego Video

Link naar youtube

De Verlamde Man
Liedje

Link naar youtube

Wat een mooie tekst
Liedje

Link naar youtube