Eerste Communie

Bij ons kunnen kinderen vanaf groep 4 hun eerste heilige Communie doen.

 

Wij bereiden de kinderen voor in een periode van 10 lessen op de woensdagmiddag met het programma “ het geheim van de Eucharistie”, ontwikkelt in het bisdom Groningen en geschreven door Peter Vermaat.

 

Wij gaan met de kinderen op zoek naar het geheim via de verhalen van Jezus.

 

In een mooi projectboek kunnen de kinderen foto’s plakken, tekenen en belangrijke zaken leren en op het bijbehorende cdtje staan mooie liedjes die meegezongen kunnen worden of ze worden ook gebruikt voor een stiltemoment aan het begin van de middag.

 

De eerste communie is gepland op zondag 3 oktober 2021, vanaf 12u.

 

De kinderen beginnen met hun voorbereiding op woensdag 2 juni in de Goede Herderzaal van de St. Jansbasiliek ’s middags van 13.00 tot 14.30 uur.

 

Het project bestaat uit 10 woensdagmiddagen. 4 in juni, 1 in augustus, en 5 in september.

 

De ouderavonden zijn op dinsdagavond 11 mei (informatieavond), 1 juni, 22 juni en 14 september 2021 om 20.00 uur in de Goede Herderzaal.

 

De kinderen waarvan wij weten dat ze in aanmerking komen voor de Eerste Communie (dat zijn 8-jarigen of kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten) hebben van ons een brief gekregen.

 

Mocht het zo zijn dat u door welke omstandigheid, geen brief hebt ontvangen en toch uw kind mee wilt laten doen, wilt u dan zo vriendelijk zijn onderstaand informatie voor 1 mei 2021 in de brievenbus van de pastorie doen t.n.v. voorbereidingsgroep eerste Communie. Of een mailtje sturen naar Kinderkerk@sintjanlaren.nl

 

Naam………………………….

 

Adres…………………………

 

Geboortedatum………………….

 

Telefoon……………………

 

e-mail adres………………

 

 

Als u meer informatie wilt kunt u altijd bellen met Mieneke Bakker 06-11285813 of via kinderkerk@sintjanlaren.nl een informatieboekje aanvragen.

 

Warme groet,

Maurice Lagemaat en Mieneke Bakker