Matthäus Passion met King’s College Choir uit Cambridge

02 feb Matthäus Passion met King’s College Choir uit Cambridge

Palmzondag 25 maart om 14:30 uur.

Het wereldvermaarde Choir of King’s College Cambridge onder leiding van de bevlogen dirigent Stephen Cleobury komt dit voorjaar eenmalig naar Nederland om op Palmzondag 25 maart in de Sint Jansbasiliek een uitvoering te geven van de indrukwekkende en ontroerende Matthäus Passion van Johan Sebastian Bach.

De Stichting Laren Klassiek is er opnieuw in geslaagd een topbezetting te engageren voor de komende uitvoering van de Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek op Palmzondag die om 14:30 begint. Trad vorig jaar het vermaarde Amsterdam Baroque Orchestra and Choir op onder leiding van de dirigent Ton Koopman, dit jaar is gekozen voor het King’s College Choir uit Cambridge onder leiding van Stephen Cleobury met grote Engelse solisten als Jeremy Budd als Evangelist en Edward Grint als Christus. Verder treden op Mhairi Lawson, sopraan, David Allsopp, counter tenor, Anthony Gregory, tenor en William Gaunt, bas. Solisten en koor worden begeleid door het internationaal vermaarde Barokorkest The Hanover Band.

In de prachtige akoestiek van de Sint Jansbasiliek zal Stephen Cleobury het concertpubliek op een intense, krachtige en meeslepende manier meevoeren in de sfeer van Johann Sebastian Bachs muzikale meesterwerk over het lijdensverhaal van Christus. Een manier die ontroert.

De Matthäus Passion in de Sint Jansbasiliek is voor iedereen zeer goed te volgen aangezien de Matthäus Passion met twee camera’s wordt geregistreerd en op Lcd-schermen wordt geprojecteerd.

Tickets kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203.

De toegangskaarten kosten per concert € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje.