WereldJongerenDagen Krakau 2016

24 jan WereldJongerenDagen Krakau 2016

Heeft u het al gemerkt? De Wereldjongerendagen (WJD) komen er aan en de eerste promotie en sponsor acties zijn al gestart. Op verschillende momenten is er wijn verkocht door de jongeren die meegaan met de reis. Ook verschijnen er posters en flyers in de kerken in de regio om extra aandacht te vragen voor de WJD deze zomer.

Want aankomende zomervakantie is het zover en wordt er weer een bijzondere reis georganiseerd naar de Wereldjongerendagen in Krakau. Alle jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar zijn uitgenodigd om mee te gaan. Dus kent u iemand in die leeftijd, uw kinderen, kleinkinderen, peetkind of buren? Vertel er over en wie weet kan hij of zij deze zomer met een gezellige groep jongeren op reis. De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. Miljoenen jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. En de reis er naartoe gaat via Praag en Auschwitz, dus een reis vol bijzondere plekken en ervaringen.

Deze maanden gaan de jongeren die meegaan verschillende acties ondernemen om sponsorgeld in te zamelen om de reis te bekostigen. Zij verkopen exclusieve WJD wijn, zowel wit als rood van uitstekende kwaliteit. Met een uniek WJD etiket. Leuk om weg te geven, of heerlijk voor bij het Paasdiner. Ook hebben ze noveen kaarsen te koop. Door een kaars te kopen en te branden bent u op meerdere manieren met de jongeren verbonden. Niet alleen steun u hen financieel, maar ook in gebed kunt u zo verbonden zijn en meeleven met deze reiservaring.

WJD wijn

En om helemaal in de Wereldjongerendagen stemming te komen, worden er op verschillende locaties in de regio WJD restaurants georganiseerd. U kunt dan een menu kopen en een gezellige avond hebben met andere parochianen en belangstellenden. Deze avond kunt u heerlijk genieten van een wereld maaltijd gemaakt en geserveerd door de jongeren. De data en locaties worden binnenkort bekend gemaakt, maar het menu blijft nog een verrassing.