Waarom staat hier een Kapel?

06 sep Waarom staat hier een Kapel?

Vele mensen vinden de Goede Herder Kapel op de splitsing Zevenend/Smeekweg met bloeiende planten ervoor erg mooi. Tijdens het schoonmaken en schoonhouden van de kapel en het plantenvak,  wordt er steeds gevraagd door voorbijgangers, werkelijk uit het hele land:  Waarom staat hier een kapelletje?
Dan krijgen ze een uitleg van ons.
Achter de kapel heeft een boerderij en schaapskooi gestaan van de Familie Herder. Deze boeren gingen met hun eigen schapen, en die van andere boeren die zij onderweg ophaalde, naar de hei om te grazen. Dit ging vele jaren zo door maar na deze jaren kwam de boerderij en schaapskooi in verval en de laatst levende zoon, Lammert Herder moest weg en vond een onderkomen in Johanneshove. De boerderij en schaapskooi werden afgebroken en op deze plek kwam, hoe kan het ook anders, de Goede Herder Kerk. Deze is in gebruik geweest van 1956 tot juli 1984. Ook deze werd afgebroken en er kwamen woningen op dit stuk grond.
Na vele jaren ontstond het idee, na de vele dopen, 1ste communies, trouwerijen, begrafenissen en zingen in het koor, om een herinnering van deze kerk neer te zetten. Vrijwilligers werden gezocht om een kapel te bouwen, met natuurlijk de afbeelding van de veel besproken schapen erin, en met financiële hulp van vele mensen, bedrijven, stichtingen enz. konden zij eraan beginnen. De kapel werd op 18 juni 2011 ingezegend door Pastoor J.Vriend van de St. Janbasiliek.
Daarom staat er hier een kapel.