Vrijwilligers gezocht voor Brinkbus

16 mrt Vrijwilligers gezocht voor Brinkbus

Deze week (14 t/m 18 maart) zendt het NPO Radio 1-programma ‘5 Dagen…’ uit vanuit Laren. De rubriek ‘5 Dagen Helpt’ adopteert iedere week een initiatief uit de omgeving. Deze week is dat Stichting Brinkbus Laren. Zij zijn op zoek naar vrijwillige chauffeurs en telefonisten. 5 Dagen helpt doet hiervoor op NPO Radio 1 een oproep!

De Brinkbus is een nieuw, gratis vervoermiddel voor ouderen en minder mobiele Laarders en Larenaren. Het gaat om korte ritjes naar bijvoorbeeld het ziekenhuis, gemeentehuis, supermarkt of het terras. De bus rijdt op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Dit willen ze graag uitbreiden naar 17.00 uur, maar hiervoor zijn vrijwilligers nodig. Men is op zoek naar vrijwilligers. Het streven is om genoeg vrijwilligers te verzamelen zodat de vrijwilliger één dagdeel in de twee weken draait. Telefonisten kunnen de taken gemakkelijk vanuit thuis, tussen de bedrijven door, doen. Als chauffeur dien je een tractorrijbewijs te hebben. Iedereen die voor 2015 zijn B-rijbewijs heeft gehaald, heeft een geldig tractorrijbewijs.

Bent u geïnteresseerd of kent u mensen die hierin geïnteresseerd zouden zijn? Zij kunnen contact met Lotte van der Wijst of met Pim Sitter opnemen via 5dagenhelpt@ntr.nl of pim@sitter.nl. Natuurlijk kunnen ze daar ook terecht voor verdere vragen.