Vijfdaagse bedevaart naar Banneux

04 apr Vijfdaagse bedevaart naar Banneux

Banneux is een bijzondere plek in de Belgische Ardennen. In 1933 is Maria daar verschenen aan de kleine Mariëtte Beco. Ze gaf de opdracht om bij de ontstane bron een kapel te laten bouwen en dat was het begin van een bijzonder bedevaartoord.
Banneux is uitgegroeid tot een plaats waar vele mensen zich koesteren in de warmte van het samen geloven. Een plek om te relativeren en weer opnieuw te beginnen, om bemoediging te krijgen om weer verder te gaan. Kennissen of vrienden op te doen, verhalen uit te wisselen. Dit gevoel is niet uit te leggen, is niet te beschrijven, dit moet je meemaken.
Vanuit het bisdom Haarlem-Amsterdam wordt een vijfdaagse bedevaart naar Banneux georganiseerd. Het triduüm duurt vijf dagen van vrijdag tot en met dinsdag.
Wij halen u met de bus op bij opstapplaatsen om naar de eerste stop in Utrecht te gaan en daar koffie of thee te drinken. Dit is het verzamelpunt van alle bussen en hier ontmoet u uw medegasten en alle vrijwilligers van Bisdom Haarlem-Amsterdam.
Daarna gaat de reis richting Soerendonk waar een broodmaaltijd wordt aangeboden om dan voldaan naar Banneux te vertrekken waar wij vijf volledig verzorgde dagen voor u klaar staan. Priesters, verpleegkundigen, arts en verzorgenden staan voor u klaar om u (daar waar nodig) te begeleiden en u vijf prachtige dagen te laten beleven en weer een beetje rust te vinden in dit hectische bestaan. Rolstoelen en rollators zijn aanwezig om een wandeling of uitstapje mogelijk te maken. De reis is ook geschikt voor minder validen en zieken. Een rolstoelbus is aanwezig.
Op de terugweg stoppen wij wederom in Soerendonk om daar een heerlijke warme maaltijd te nuttigen en dat is ook de plaats waar wij afscheid van elkaar nemen en de reis naar huis verder gaat om u veilig en wel weer bij de opstapplaats te brengen.
De kosten bedragen € 275,–.
Data 2017: 19 t/m 23 mei; 25 t/m 29 augustus
Mijn collega-vrijwilligers en ik hopen u te mogen verwelkomen.
Voor meer informatie en inschrijven kunt u contact opnemen met Leo Stolwijk.
Hij is te bereiken op 0297-346900 of 06-27191843 of email leo.stolwijk@telfort.nl.