Uitzonderlijke uitvoering Matthäus Passion op Palmzondag in basiliek

08 feb Uitzonderlijke uitvoering Matthäus Passion op Palmzondag in basiliek

Palmzondag 14 april ’s middags om half drie vindt er een meer dan bijzondere uitvoering plaats in de Sint Jansbasiliek van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach. Bijzonder omdat de cast van solisten helemaal Nederlands is. Gerenommeerde kunstenaars die met hun zang-optredens de internationale podia bespelen. Leo Janssen, bestuurslid van de Stichting Laren Klassiek: “ Bezoekers van Bachs oratorium in onze basiliek weten dat wij altijd de lat hoog leggen. Wereldvermaarde orkesten en koren als het Orkest van de 18e eeuw, het Amsterdam Baroque Orchestra van Ton Koopman en het King’s College Choir Cambridge zijn er goede voorbeelden van. Dit jaar brengen we de top van de Nederlandse zangkunst. Daarnaast is het ons gelukt om zangers en zangeressen te engageren van een van de beste Duitse koren die er zijn: de Robert-Franz-Singakademie uit het Oost-Duitse Halle.” De uitvoering staat onder leiding van de Duitse dirigent Nikolaus Müller.

Er is gekozen voor een mix van zich reeds bewezen hebbende topsolisten en aankomend, inmiddels bekroond talent. Begeleid door een orkest van jonge talentvolle barokmusici, versterkt met instrumentalisten uit de grote orkesten. Goede voorbeelden zijn de inmiddels geroemde solist bariton Maarten Koningsberger die de Christuspartij vertolkt en de winnaar van het prestigieuze Prinses Christina Concours de bariton Raoul Steffani.

Of het Tarisio Consort aangevuld met o.a. leden van het Matangi kwartet, de tot over de grenzen gelauwerde viola da gamba-speler Freek Borstlap en de organist uit de grote kerk van Naarden Wybe Kooijmans. Het kinderkoor komt als alle andere jaren uit de koorschool Midden-Gelderland. De overige solisten zijn Bernard Loonen, regelmatig te gast bij William Christie’s ensemble Les Arts Florissants, als Evangelist, de sopraan Selma Harkink, prijswinnaar van het Christina Deutekom Concours, en de Sloveense mezzo- sopraan die al jaren in Nederland woont, Barbara Kozelj.

Inmiddels is de verkoop van tickets voor de Matthäus Passion gestart De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje en pauzedrankje. De kaarten zijn te bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900-9203 of via www.larenklassiek.nl.