Regionale vormselviering op 16 juni in Blaricum

23 jul Regionale vormselviering op 16 juni in Blaricum

Zaterdag 16 juni was het groot feest, want hulpbisschop Hendriks kwam naar Blaricum voor de regionale viering van het vormsel. Vierentwintig vormelingen vanuit Huizen, Blaricum en Laren ontvingen die dag het sacrament van het vormsel. (Vanuit de parochie in Laren deden er 4 jongeren en 2 volwassenen mee.)
De Vituskerk in Blaricum was goed gevuld met familie, vrienden en vele parochianen uit de drie dorpen. In een grote processie kwamen alle vormelingen de kerk binnen. Het was een mooie viering. Mgr.Hendriks gaf in zijn preek de vormelingen uitleg over het sacrament.
Aan de hand van eigentijdse voorbeelden liet hij zijn hoe de Heilige Geest ook nu in onze tijd in ieders leven aanwezig is.
Na deze inspirerende woorden werden de vormelingen gezalfd met de heilige olie die ze zelf hebben opgehaald bij de oliewijding in de kathedraal in Haarlem.
Tijdens de viering werd er gezongen door het koor Vamos. Dit jaar zongen er ook een aantal oud-vormelingen mee, die twee jaar geleden zelf gevormd waren. Iedereen kan terugkijken op een mooie, inspirerende viering, met veel geestkracht.