Matthäus Passion in Sint Jansbasiliek

01 feb Matthäus Passion in Sint Jansbasiliek

Op Palmzondag 9 april om 15.00 uur brengt de Stichting Laren Klassiek in de Sint Jansbasiliek opnieuw een unieke uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach onder leiding van de vermaarde dirigent Ton Koopman. Bach maakt(e) in dit muzikale meesterwerk uit de klassieke muziek de emoties van het verhaal voelbaar voor iedereen: van de 18e tot de 21ste eeuw, gelovig of niet-gelovig.
In de beroemde aria’s en koordelen van de Matthäus Passion komt het dramatische lijdensverhaal van Christus op een krachtige, maar gestileerde manier tot leven. Tussen de vele Matthäus Passionen die er ook in de lente van 2017 weer zullen klinken, ieder met zijn eigen invalshoek, is die van het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir absoluut een heel bijzondere. Ton Koopman, de Bach¬kenner en barokspecialist bij uitstek, is een gepassioneerd voorvechter van de authentieke uitvoeringspraktijk en heeft met zijn koor en orkest een gezelschap van topspecialisten op oude instrumenten verzameld. Dit wordt een concert dat het publiek zich nog lang zal herinneren. De Matthäus Passion wordt uitgevoerd door een keur van nationale en internationale solisten zoals de Cubaanse sopraan Yetzabel Fernandez Arias, Maarten Engeltjes alt, de Duitsers Tilman Lichdi tenor en evangelist, Andreas Wolf bas, die de Christus rol zingt en de bas Klaus Mertens. Zij worden begeleid door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman.

Wees er snel bij voor de beste plaatsen.
Tickets kunt u bestellen via www.larenklassiek.nl of via Nationale Theaterkassa 0900- 9203
De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratiekosten.