Kinderkerk

03 feb Kinderkerk

Zondag 3 februari is er weer een gezinsviering om 11.30 uur. Het thema van de viering is ‘gewoon goed’. In de viering is ruimte voor kinderen te helpen, om voor te lezen en om kaarsen aan te steken. Het zou leuk zijn als vele gezinnen met hun kinderen naar deze viering komen.

Dinsdagavond 5 februari is er kindercatechese van 18.45 tot 19.45 uur in de jongerenruimte van onze kerk. Iedereen uit groep 5-8 van de basisschool is van harte welkom. We kijken een video over een Bijbelverhaal en praten erover en maken werkbladen over het verhaal.

Zondag 10 februari tijdens de viering van 10.00 uur is er een kinderwoorddienst.

Dinsdagavond 12 februari is een ouderavond voor de ouders van de kinderen die hun eerste communie doen. Om 20.00 uur in de Goede Herderzaal.

Zondag 3 maart is er een gezinsviering met als thema ‘carnaval’ om 11.30 uur.

Zondag 10 maart tijdens de viering van 10.00 uur is er een kinderwoorddienst.

Dinsdag 19 maart is er een ouderavond voor de ouders van de kinderen die dit jaar hun eerste communie doen. Om 20.00 uur in de Goede Herderzaal.

Dinsdag 2 april is er kindercatechese van 18.45 tot 19.45 uur in de jongerenruimte van de kerk.

Zondag 7 april om 11.30 uur is de feestelijke eerste communieviering. De eerste communicantjes van dit jaar nodigen graag alle parochianen uit om dit feest met hun te vieren.

Gezinsvieringen in de Basiliek

Tijdens de (luchtige) gezinsvieringen van ongeveer 45 minuten wordt aandacht besteed aan onderwerpen die wij nog altijd door willen geven aan onze kinderen.

Zaken zoals, goed zijn; goed doen; je inzetten voor anderen; helpen; waar zijn aan jezelf; dankbaar zijn; vriendschap; medeleven tonen en proberen niet te oordelen; anderen in hun waarde laten – ook als je het niet eens bent; blij zijn en met anderen plezier maken……. Dat zijn onze waarden, daar geloven wij in.

De gezinsviering is open en verwelkomt iedereen die zich hier in kan vinden en met hun kinderen willen delen.

Alle onderwerpen die tijdens gezinsvieringen besproken worden komen aan bod op een manier die leuk en begrijpelijk is voor kinderen. Plaatjes, presentaties, verhalen en liedjes zijn leidend.

Gedurende het hele schooljaar wordt er elke maand een gezinsviering georganiseerd en de ontspannen ongedwongen viering wordt afgesloten met limonade en een kopje soep.

Op 3 februari om 11.30 uur is de volgende viering met het thema “Gewoon Goed”. Goed doen, goed zijn, wat betekent “goed”, wie is er goed……..wat vind jij goed? Kom jij ook eens kijken?

Op 3 maart om 11.30 uur is het thema “Carnaval”. Alle kinderen worden uitgenodigd om verkleed te komen! Wat een pret.