Kinderkerk

03 feb Kinderkerk

Zondag 2 februari is er weer een gezinsviering om 11.30 uur. Het thema van de viering is ‘Maria Lichtmis’. In de viering is ruimte voor kinderen om te helpen, voor te lezen en om kaarsen aan te steken. Het zou leuk zijn als vele gezinnen met hun kinderen naar deze viering komen.

Dinsdagavond 4 februari is er kindercatechese van 18.45 tot 19.45 uur in de jongerenruimte van onze kerk. Iedereen uit groep 5-8 van de basisschool is van harte welkom. We kijken een video over een Bijbelverhaal en praten erover en maken werkbladen over het verhaal.

Zondag 9 februari tijdens de viering van 10.00 uur stellen de kinderen zich voor die dit jaar op 29 maart hun eerste heilige communie gaan doen. Tijdens deze viering is er ook een kinderwoorddienst.

Zondag 1 maart is er een gezinsviering met als thema ‘spaar voor elkaar’ om 11.30 uur.

Dinsdag 3 maart is er catechese voor kinderen van groep 5 t/m 8 van 18.45 tot 19,45 uur in de jongerenruimte.

Zondag 8 maart tijdens de viering van 10.00 uur is er een kinderwoorddienst.

Zondag 15 maart is er een om 11,30 uur weer viering voor peuters en kleuters met hun ouders, een zgn krabbelviering. Er worden kaarsjes aangestoken, liedjes gezongen en een Bijbelverhaal voorgelezen. Deze keer gaat het over het pad door de zee.

Op zondag 5 april is er tijdens de viering van 10.00 uur Palmpasen stokken maken. Alle kinderen zijn welkom zijn om een Palmpasen stok te maken, die we aan het eind van de viering zullen laten zien in de kerk.

De voorbereiding van de eerste heilige communie is weer begonnen. We zijn begonnen met achttien kinderen en vier begeleiders. De eerste middag zijn we in de Goede Herderzaal gezamenlijk begonnen, waarna we in twee groepen uiteen zijn gegaan. De kinderen vonden het in het begin heel spannend, maar kwamen allemaal graag terug voor de volgende les. Het is ook weer erg leuk!!!

Maurice Lagemaat, Raguel Klumm, Marina Ferrante en Mieneke Bakker