Jongerenpastoraat

26 sep Jongerenpastoraat

Nu de scholen na de zomervakantie weer zijn begonnen starten ook de vormsel- en andere jongerengroepen weer. De vormelingen van dit jaar hebben vanwege de coronacrisis wat extra tijd om zich voor te bereiden. De vormselviering is doorgeschoven naar eind mei. Dat geeft tijd om bijzondere activiteiten in te plannen. Zo gaan we in het najaar naar de Voedselbank om daar mee te helpen en te ontdekken wat we voor de naasten kunnen doen.

In de Adventstijd staat een bezoek aan de Abdij van Egmond en het Heiligdom O.L.V Ter Nood in Heiloo gepland. Twee plekken waar geloof heel vanzelfsprekend is, en daarom ook ideaal om wat catechese en uitleg te geven over ons geloof. Ook een Taizé-viering met aansluitend kampvuur staat nog op de planning, naast de gezellige en leerzame catecheseavonden. Kortom het is weer gestart.

De verschillende navormselgroepen zijn ook begonnen. Voor beide groepen werken we dit jaar met een nieuwe invulling. Er is een nieuwe Alpha cursus ontwikkeld, speciaal voor jongeren, met korte YouTube filmpjes. De cursus geeft veel stof tot nadenken en de vragen zorgen voor mooie gesprekken en nieuwe vragen. Het wordt door Alpha een ontdekkingsreis genoemd en die gaan we dit met elkaar maken. Ben je tussen de 14 en de 20 en wil je meedoen? Dat kan altijd! Meld je dan aan bij het secretariaat.

Maurice Lagemaat