Gezinsviering van 27 september

24 nov Gezinsviering van 27 september

De eerste gezinsviering “nieuwe stijl” van zondag 27 september j.l. stond in het teken van het verhaal van de Ark van Noach. De nieuwe stijl houdt in dat kinderen actief betrokken worden bij de dienst. Het was een mooie viering waarbij het thema de “Ark van Noach” op meerdere manieren goed aan bod kwam. Dieren op stokken werden aan het begin door een groepje kinderen naar voren gebracht, waarna zij werden neergezet bij een geschilderde ark achter het altaar. Dit werd begeleid door een lied over de Ark van Noach gezongen door het kinderkoor. Een van de vaders en twee kinderen mochten helpen bij het aansteken van de kaarsen op het altaar.

Tijdens de dienst mochten de kinderen bij pastoor Vriend blijven staan. De pastoor legde uit wat de betekenis was van de verhalen over de Ark van Noach en het verhaal van Jezus en de apostelen in een storm op een meer. De pastoor maakte een link naar de actualiteit en vertelde de kinderen over de hulp die wij als christenen kunnen geven aan vluchtelingen die via het water naar Europa komen.

Een aantal kinderen mocht bij het gebed zeggen voor wie zij in hun eigen omgeving wilden bidden en bij de communie hielpen zij met de attributen naar het altaar brengen. Alles werd muzikaal begeleid door het koor van Mieneke.

Het was een echte gezinsviering die werd afgesloten onder het genot van koffie, limonade en koekjes. De volgende gezinsviering is op zondag 15 november om 11.30 uur.