Geliefde internist Wim Boekelman krijgt 15 december eigen straat in Laren

12 dec Geliefde internist Wim Boekelman krijgt 15 december eigen straat in Laren

In aanwezigheid van familie, vrienden en dorpsgenoten onthult de Larense wethouder Ton Stam vrijdag 15 december, 13.00 uur bij Zevenderdrift 75 het nieuwe straatnaambordje Dr. W.A. Boekelmanpad. U bent van harte uitgenodigd bij deze feestelijke gebeurtenis en kunt zich daarvoor aanmelden bij Trix van Alphen, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl.
 
Dertig jaar lang was Wim Boekelman (1926-2017), een arts met een sterke sociale inslag, een opmerkelijke gave voor diagnoses en het uitkienen van behandelingen, internist bij het Sint Jan Ziekenhuis in Laren (NH). Door zijn betrokkenheid, humor en relativeringsvermogen was hij bijzonder geliefd bij de vele dorpsgenoten die hij behandelde. Zijn spreekuren stonden erom bekend dat ze vaak dramatisch uitliepen omdat hij ook alle tijd nam voor de persoonlijke zorgen en moeilijkheden van zijn patiënten en zo een belangrijke rol in hun leven speelde. De gemeente Laren heeft daarom het opmerkelijke besluit genomen deze markante, uitmuntende en populaire internist te eren door de verbinding tussen de Zevenderdrift en het Postiljon, vlakbij het huis waar Boekelman woonde, officieel de naam Dr. W.A. Boekelmanpad te geven.
 
Wim Boekelman, geboren als enige zoon in een medisch geslacht, studeerde Medicijnen in Utrecht. Net als zijn vader en grootvader specialiseerde hij zich in interne geneeskunde en promoveerde op een onderzoek naar de werking van de schildklier. Jarenlang was hij de enige internist van het Sint Jan Ziekenhuis. Naast zijn eigen interne praktijk was hij invallend röntgenoloog en twee periodes interim directeur van het hospitaal dat inmiddels is opgegaan in ziekenhuis Tergooi.
 
Voor meer informatie over de heer Wim Boekelman kunt u contact opnemen met zijn zoon Wilant Boekelman, tel: 06 5497 3332.