Ga je mee naar de WereldJongerenDagen in Krakau?

10 dec Ga je mee naar de WereldJongerenDagen in Krakau?

Ga je mee naar de WJD?
Aankomende zomervakantie wordt er weer een bijzondere reis georganiseerd naar de Wereldjongerendagen. Deze keer vinden deze plaats in Polen en wel in Krakau. Iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 30 jaar is uitgenodigd om mee te gaan.

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste jongerenevenement ter wereld. Miljoenen jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. Jaren geleden is dit evenement ontstaan toen de paus alle jongeren van over de hele wereld uitnodigde om naar het Sint-Pietersplein in Rome te komen. Sindsdien is het Sint-Pietersplein te klein geworden en wordt er iedere 3 jaar een grote stad uitgekozen waar ruimte is voor miljoenen jongeren. Deze zomervakantie is het weer in Europa en vinden de WJD2016 plaats in Krakau.
De Wereldjongerendagen zijn voor vele deelnemers een ervaring geworden die lastig te verwoorden is, maar in ieder geval een ervaring is om nooit te vergeten. Een paar ingrediënten voor deze unieke reis zijn, nieuwe plekken en steden ontdekken, vele mensen ontmoeten en nieuwe vrienden maken, veel gezelligheid en lol met elkaar, soms afzien, je geloof verdiepen en vieren met al die verschillende culturen vanuit de hele wereld. Kortom, een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten.
Paus Franciscus heeft voor de WJD een thema uitgekozen: “Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden” (Mt. 5, 7). De paus nodigt ons uit om zorg te dragen voor anderen, om lief te hebben en al het goede dat je ontvangen hebt met anderen te delen. Dit thema vind je ook terug in de reis die wordt georganiseerd voor bisdom Haarlem-Amsterdam.

ansichtkaart01
Voor alle jongeren uit de regio Laren, Blaricum en Huizen is er de mogelijkheid om met deze reis mee te gaan. Het bisdom organiseert een 14 daagse busreis, met als thema: Dare2Share. Deze reis heeft als voorprogramma voor de WJD een bezoek aan Praag (Tsjechië) op het programma. In deze stad ben je te gast bij de gemeenschap Sant’Egidio. Zij zijn, geïnspireerd door hun geloof, vrienden geworden met de armen van Praag, onder wie daklozen, Romakinderen en ouderen.
Op weg naar Krakau wordt er ook een tussenstop gemaakt in Auschwitz, het grootste vernietigingskamp uit de tweede wereldoorlog. Niet een vreugdevolle plek, maar een belangrijke plaats in de geschiedenis van Europa. Daarna wordt er afgereisd Krakau en beleef je met miljoenen andere jongeren en paus Franciscus de WJD. Een unieke ervaring om mee te maken! Schrijf je in en ga mee.