Choral Evensong

18 okt Choral Evensong

Deze indrukwekkende traditie is in de Anglican Cathedrals van Engeland een dagelijks ritueel waarbij koorzang en orgelspel het gebed en het ritme van lezingen afwisselen. Een restant uit de tijd van de abdijen met hun Vesper.

In de grote steden van Nederland zijn de Evensongs al jaren een succes met ‘Engels’ geschoolde koren en sinds vorig seizoen ook in Laren.

De Gooische Evensong:

Het meest iconische Gooische kerkgebouw, onze Larense Sint Jansbasiliek, vol mystieke sfeer, een flinke omvang en een fantastische orgel, zal de Evensongs dit seizoen opnieuw ruimte bieden. Steeds op zondagen om 17.00 uur (vorig jaar was dat om 19.00 uur) en de muzikale leiding is wederom in handen van Paul Snoek. Ook zal er op 21 december weer een Festival of Lessons&Carols worden georganiseerd. De Evensongs zijn uiteraard vrij van entree, maar er is wel een deurcollecte. Kijkt u op www.paulsnoek.nl voor meer informatie over de data en het bezoeken of meezingen in het Projectkoor Choral Evensongs.

Come&Sing:

De eerstvolgende Choral Evensong zal plaats vinden op zondag 3 november, 17.00 uur. Deze keer zal dat in een andere vorm zijn dan gewoonlijk, namelijk een Come&Sing versie. Deze keer mag een ieder die graag zingt zich bij het koor aansluiten om mee te zingen in deze bijzondere viering. We zullen een prachtig en toegankelijk programma samenstellen. Wie mee wil zingen kan zich aanmelden via de website: www.paulsnoek.nl

Van harte welkom!