Tentoonstelling ‘Barmhartigheid’

04 okt Tentoonstelling ‘Barmhartigheid’

De tentoonstelling ‘Barmhartigheid’ vindt plaats op twee locaties: het Brinkhuis en de St.-Jan. De tentoonstelling wordt omgeven door rondleidingen en ontmoeting. De tentoonstelling wordt op dinsdag 15 november om 20.00 uur in het Brinkuis geopend. Sprekers zijn burgemeester Elbert Roest, pastoor Jan Vriend en ds. Jan Rinzema. Opening met receptie en muziek van Eem Jazz. Na de officiële opening kunnen de kunstwerken in de St. Jan en in het Brinkhuis worden bezichtigd. Iedereen is welkom.

Rondleidingen
Op zaterdag 19 november is er vanaf 13.00 uur ieder half uur rondleiding langs de kunstwerken in de St.-Jan en het Brinkuis. De rondleidingen worden gegeven door de kunstenaars, pastoor Vriend en ds. Rinzema. Daarnaast is er gelegenheid de expositie in de St.-Jan Basiliek en het Brinkhuis te bezichtigen van Woensdag 16 t/m vrijdag 18 november 14 – 17 uur en dinsdag 22 november t/m zaterdag 26 november 14 – 17 uur.

Barmhartigheid verbeeld door de eeuwen heen
Op dinsdag 22 november geeft dr. Llewellyn Bogaers aan, hoe het thema ‘barmhartigheid’ door kunstenaars in verschillende tijden op zeer uiteenlopende wijze is verbeeld. Een lezing, die de maatschappelijke kijk op de caritas terugkomt in de schilderkunst der eeuwen. Om 20.00 uur in het Brinkhuis. Toegang vrij. Inzameling bij de uitgang.