Taizé

10 okt Taizé

Afgelopen zomer zijn er vanuit onze parochie en regio een groep van 12 jongeren onder begeleiding van de jongerenwerker Maurice Lagemaat naar Taizé gereisd.
Voor de meeste was dit een eerste kennismaking met deze oecumenische broedergemeenschap in de Bourgogne in Frankrijk. Een week lang waren we te gast bij de broeders samen met 3500 andere jongeren uit alle landen van de wereld. Ieder jaar komen er vele jongeren naar Taizé om mee te leven met het kloosterleven van de broeders en om jongeren uit andere landen te ontmoeten.
Het was een week die veel indruk heeft gemaakt. Samen een gemeenschap vormen, waarbij ieders corveetaak een schakel in het grote geheel vormt.
Drie keer per dag naar de kerk, vele ontmoetingen met jongeren uit allerlei landen, mooie muziek en veel gezelligheid zijn zo wat ingrediënten van een mooi week Taizé. Vooral het contrast tussen de gezellige avonden, met uitbundige Spaanse jongeren die muziek maakten en aan de andere kant de stilte waarin zoveel gebeurt.
Kortom een mooie waardevolle ervaring. En bij thuiskomst werd er gelijk gevraagd of er in de zomer van 2018 weer een nieuwe reis wordt georganiseerd.
En laat dat nu net het geval zijn…