Nieuwe maatregelen Bisschoppen

24 mrt Nieuwe maatregelen Bisschoppen

Geachte heren en dames,

Graag vraag ik uw aandacht voor nieuwe bepalingen van de Nederlandse bisschoppen, naar aanleiding van de persconferentie van de overheid gisteravond:

https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=4103&t=Alle+publieke+vieringen+afgelast+tm+Pinksteren

Helaas – maar wellicht begrijpelijk – zijn nu ook publieke vieringen door de week afgelast.

 

Een heel aantal parochies in ons bisdom heeft inmiddels een livestream opgezet om zo de eigen vieringen toch bij de mensen thuis te brengen. Dat is een goed initiatief passend bij deze tijd.

 

Bij deze maak ik ook graag attent op de livestream die vanaf morgen dagelijks vanuit de Ka­the­drale Basiliek Sint Bavo in Haar­lem verzorgd zal worden:

https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl/?p=news&id=4093&t=Live+vanuit+de+kathedraal

 

Elke dag, ook op zaterdag, zal om 9.00 uur de H. Eucharistie gevierd worden door Mgr. J. Hendriks, en op dinsdag, donderdag en zaterdag zal de Aanbidding van het Allerheiligste om 15.00 uur op deze wijze bijgewoond kunnen worden.

Op zondag vindt de viering plaats om 10.30 uur, en in elk geval komende zondag zal deze behalve via de livestream ook via NH-Nieuws (RTV-NH) gevolgd kunnen worden.

Ook andere activiteiten – denk aan de Wereldjongerendag op 5 april – en natuurlijk de vieringen van de Goede Week zullen worden gestreamd. Check de website regelmatig om te zien of er andere bijeenkomsten of vieringen via de livestream uitgezonden zullen worden.

Med

e namens onze beide bisschoppen wens ik u veel sterkte, gezondheid en Gods Zegen in deze moeilijke tijden.