Laren Klassiek brengt sprankelend Weihnachtsoratorium in Sint Jansbasiliek

16 okt Laren Klassiek brengt sprankelend Weihnachtsoratorium in Sint Jansbasiliek

Een feestelijker opening van het Kerstfeest is nauwelijks voor te stellen met een uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.
Woensdagavond 13 december om 20.00 uur is het zover in de Sint Jansbasiliek.
Onder leiding van dirigent Ed Spanjaard brengt de Stichting Laren Klassiek in een eigen productie een keur van meer dan talentvolle Nederlandse solisten zoals Selma Harkink sopraan, Dave ten Kate countertenor, André Post tenor en Wybe-Pier Cnossen bariton. De solisten worden begeleid door Camerata Particolare.

Oratorium
‘Oratorium’ schreef Bach in december 1734 op de partituur van zes verzamelde cantates. Daarmee maakte hij duidelijk dat hij ze als een eenheid zag, hoewel ze bedoeld waren voor verschillende zon- en feestdagen rond Kerst en Nieuwjaar.
“Jauchzet, frohlocket, auf preiset die Tage.”
Laat u een avondlang inspireren door ontroerende aria’s en hemelse koormuziek in dit Bijbels kerstverhaal, zo virtuoos gecomponeerd door één van de grootse componisten ooit.

Tickets
Tickets kunt u bestellen via de Nationale Theater Kassa 0900 – 9203. De toegangskaarten kosten € 59,50 (eerste rang) en € 49,50 (tweede rang), inclusief programmaboekje, pauzedrankje en € 2,50 administratie-kosten. Voor meer informatie: www.larenklassiek.nl