Kinderkerk

05 apr Kinderkerk

Eerste communie:

De kinderen die tijdens de gezinsviering op zondag 7 april om 11.30 uur hun eerste heilige Communie doen nodigen alle parochianen uit om met hen dit feest in de kerk mee te vieren. Het thema van de viering is Wij horen erbij! Het verhaal zal gaan over de Goede Herder. Wij hopen op een grote belangstelling uit de parochie en zeggen daarom: tot zondag 7 april in de Sint Jan.

Palmpasen stokken maken.

Onder de hoogmis van Palmzondag op 14 april gaan de kinderen van onze parochie een palmpasenstok maken.

Wat heb je nodig voor een palmpasenstok: Houten kruis, crêpepapier, mandarijnen, chocolade eitjes, marshmallows of rijgchips, of rijgpinda’s. Ook een broodhaantje om de stok compleet te maken. Alle benodigdheden hebben wij in de kerk, maar als je zelf nog iets extra’s mee wilt nemen mag dat natuurlijk. Na de viering mogen de kinderen hun palmpasenstok wegbrengen naar oude of zieke mensen.

Zondag 21 april: het Hoogfeest van Pasen. Tijdens de feestelijke hoogmis gaan de kinderen onder de kinderwoorddienst een Paasmandje knutselen, Na de viering mogen de kinderen in de tuin van de Pastoor paaseitjes zoeken.

Op zondag 12 mei Moederdag is er een kinderwoorddienst tijdens de viering van 10.00 uur.

Op zondag 19 mei is er om half twaalf een peuterviering. Een viering voor ouders met peuters, met een verhaal, een gebedje, kaarsjes opsteken en wat liedjes om de kerk alvast te leren kennen.

Op zondag 26 mei is er om half twaalf een gezinsviering met als thema: Moeder Maria. Het is de moeite waard om eens te komen kijken bij de gezinsviering. Kinderen hebben hun eigen bijdrage in deze viering. Zij mogen met een aantal taken helpen en het kinderkoor zingt.