Kinderkerk

11 dec Kinderkerk

Advent en Kerst voor gezinnen met jonge kinderen. In de komende adventsperiode gaan we gezamenlijk met de kinderwoorddienst, de tussentijdse catechese en de gezinsviering een project doen: Hoop doet leven
In deze weken zal er in de kerk een poster worden opgehangen. Elke week is er een nieuw plaatje voor op de poster. Onze katholieke basisschool de Binckhorst-St.Jan doet ook aan dit project mee. De peuterviering van zondag 2 december 11.30 uur gaat over de 2e zondag van de Advent.

In de gezinsviering van 9 december om 11.30 uur hebben we speciale aandacht voor dit project. Bij deze viering nodigen we de ouders uit die na de viering bij ons komen lunchen, verzorgt door de kinderen

Op zondag 16 december is er tijdens de mis van 10.00 een kinderwoorddienst waar de derde plaat wordt opgehangen en het verhaal wordt verteld wat bij die zondag hoort.

Ook op zondag 13 januari is er tijdens de viering van 10.00 uur een kinderwoorddienst.

Gezinskerstviering.
Vroeg op kerstavond (maandag 24 december 18.00 uur), is er speciaal voor de gezinnen met jonge kinderen een viering van woord en gebed rondom het kerstverhaal met veel samenzang en zang van ons kinderkoor.

Wij nodigen alle gezinnen met hun jonge kinderen uit om naar deze kerstviering te komen.

Kindje wiegen
Op eerste kerstdag om 15.00 uur is er kindje wiegen in onze kerk voor de allerkleinsten. Het geboorteverhaal van het Kindje Jezus wordt verteld en er worden bekende kerstliedjes gezongen. Na afloop is er gelegenheid om de Kerststal van dichtbij te bekijken. Iedereen is van harte welkom: kinderen, ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes.
Werkgroep Kinderkerk