Kinderkerk

01 feb Kinderkerk

Op zondag 4 februari is er weer een gezinsviering om 11.30 uur.

Het thema van de viering is Maria Lichtmis. Een vrolijke bijeenkomst om uit te leggen wat Maria Lichtmis is en waarom wij dit vieren.

In de viering is ruimte voor kinderen omte helpen, voor te lezen en om kaarsen aan te steken. Het zou leuk zijn als vele gezinnen met hun kinderen naar deze viering komen.

Op dinsdagavond 6 februari is er kindercatechese van 18.45 tot 19.45 uur in de jongerenruimte van onze kerk. Iedereen uit groep 5-8 van de basisschool is van harte welkom. We kijken een video over een Bijbelverhaal en praten erover en maken werkbladen over het verhaal.

Op dinsdagavond 13 februari is een ouderavond voor de ouders van de kinderen die hun eerste communie doen. Om 20.00 uur in de Goede Herderzaal.

Op zondag 11 februari tijdens de Mis van 10.00 uur stellen de kinderen zich voor die dit jaar op 8 april 2018 hun eerste heilige communie gaan doen.

Op zondag 18 februari is er om 11.30 uur weer een viering voor peuters en kleuters met hun ouders, een zgn krabbelviering. Een woord- en gebedsviering met een bijbelverhaal, liedjes en kaarsjes aansteken. Deze keer gaat het over het verloren schaap. Als je een schaap-knuffel hebt mag je hem meenemen. Die mag in de wei bij de andere schapen gezet worden en daarna natuurlijk weer mee naar huis.

Op zondag 11 maart is er een gezinsviering met als thema Vasten, om 11.30 uur.

Op dinsdag 13 maart is er een ouderavond voor de ouders van de kinderen die dit jaar hun eerste communie doen. Om 20.00 uur in de Goede Herderzaal.

Op zondag 25 maart is er tijdens de viering van 10.00 uur palmpasenstokken maken. Alle kinderen zijn welkom om een palmpasenstok te maken, die wij aan het eind van de viering zullen laten zien in de kerk.

Op zondag 1 april tijdens de viering van 10.00 uur is er een kinderwoorddienst. Na de viering is het traditionele paaseieren zoeken in de tuin van de pastoor voor alle kinderen.

Op dinsdag 3 april is er kindercatechese van 18.45 tot 19.45 uur in de jongerenruimte van de kerk.

Zondag 8 april om 11.30 uur is de feestelijke eerste communieviering. De eerste communicantjes van dit jaar nodigen graag alle parochianen uit om dit feest met hun te vieren.