Kerkproeverij

15 aug Kerkproeverij

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zetten kerken in heel Nederland de deuren open voor de zogenoemde Kerkproeverij. Een landelijke campagne onder het motto ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer’ (Psalm 34:9), waar al meer dan 20 christelijke denominaties aan meedoen.

Kerkproeverij kot tot stand dankzij een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland, met EO en KRO-NCRV als mediapartners.

Het doel van de campagne is dat mensen in de kerk erop uit gaan om iemand uit hun omgeving persoonlijk mee te vragen naar de kerk. “Er zijn veel redenen om dat niet te doen. Geloof is privé, daar val je anderen niet mee lastig; je weet niet precies hoe je iemand moet uitnodigen; iemand kan bedanken voor de uitnodiging of je bent bang voor moeilijke vragen. Maar er zijn ook veel redenen om de sprong wél te wagen”, aldus de initiatiefnemers.

Kerkproeverij lanceerde onlangs een eigen website, waarop allerlei materiaal is te vinden at kerken kunnen gebruiken om een ‘cultuur van uitnodigen’ te bewerkstelligen in hun eigen gemeente of parochie.

Kerkproeverij is gebaseerd op de Engelse Back to Church Sunday, een initiatief van Michael Harvey dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Zijn boek dat in het Nederlands ‘Meer dan welkom’ heet, wordt binnenkort uitgegeven door ArkMedia.

Voor meer informatie klik hier op de website van RK activiteiten, of hier op de website van kerkproeverij.