Herdenkingsconcert 29 april 2016

11 apr Herdenkingsconcert 29 april 2016

De Stichting Koormuziek Laren nodigt u van harte uit op vrijdag 29 april om 20:00 uur in de Sint Jansbasiliek te Laren, voor een sfeervol Herdenkingsconcert, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Monuta de Jager. In de vierde editie van dit concert treedt het Sint Joris Kamerkoor uit Amersfoort voor u op met o.a. werken van Noorse componisten. Het koor staat onder leiding van Bas Ramselaar.

U kunt ook luisteren naar de sopraan Rosemary Carlton-Willis. Zij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is regelmatig te horen tijdens klassieke concerten in binnen- en buitenland.
Tijdens het Larense Herdenkingsconcert bespeelt organist Wouter van Belle het Adema-orgel van de basiliek. Hij is hoofdorganist van de St. Catharinakerk in Utrecht, de kathedraal van het Aartsbisom Utrecht. Ook is hij concertorganist, orgeldocent en componist. De door hem in opdracht van de Stichting Koormuziek Laren gecomponeerde ‘Hymn to Saint John’ wordt tijdens dit concert door het Sint Joris Kamerkoor gezongen. (Met orgelbegeleiding van de componist)

Het Herdenkingsconcert vindt plaats enkele dagen voor Dodenherdenking en is niet alleen een troostvol moment om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij familieleden, vrienden en bekenden van wie wij definitief afscheid moesten nemen. Muziek brengt onze gevoelens dichterbij en helpt dit verdriet te verwerken.
U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte.