Ga je mee naar Taizé?

13 mrt Ga je mee naar Taizé?

Ook dit jaar is er weer de kans om mee te gaan naar Taizé, een bijzondere plek in Frankrijk. Misschien heb je van andere jongeren hier wel over gehoord, want ook afgelopen jaar kwamen er weer velen enthousiast terug. Heb je al plannen gemaakt voor de zomervakantie? Als je tussen de 16 en 30 jaar oud bent is er een unieke ervaring mogelijk. Ga dan deze zomer mee naar Taizé in Frankrijk.
Taizé is een klein dorpje in de Bourgogne. Ieder jaar komen hier duizenden jongeren naar toe om een week mee te maken met de broeders van Taizé. De broeders leven in een klooster en ontvangen er iedere week 4000 jongeren. Dat aantal lijkt misschien veel, maar zorgt voor een bijzondere sfeer, van feest, vieren en stil worden. Het is net een hele grote camping op een heuvel met een grote kerk. Jongeren van over de hele wereld komen hier naartoe om: elkaar te ontmoeten, samen te praten en stil staan bij dingen waar je thuis vaak niet aan toekomt. Samen met 4000 andere jongeren ben je een week te gast. Ieder krijgt een taak en zo zorg je met elkaar dat het een geslaagde tijd wordt. Het is bijzondere vakantieweek met nieuwe mensen ontmoeten, nadenken, delen, serieus, lol, samen zingen en stil zijn in de kerk. En s avonds bij de kantine Oyak napraten, muziek maken en gewoon lekker chillen. Echt een bijzondere plek om (eens te zijn geweest en) terug te komen.

Dit jaar is er een reis vanuit de regio Laren, Blaricum, Huizen, Hilversum e.o. van zondag 22 juli 06:00 tot zondag 30 juli 21:00uur.

Kosten €275,- p.p. voor de reis (busjes), camping en eten in Taizé,
Organisatie: jongerenwerker Maurice Lagemaat – regio Laren, Blaricum, Huizen, Hilversum en KAN parochies,
Opgeven of meer weten? Mail dan naar mauricelagemaat@gmail.com,

Een week Taizé = een bijzondere ervaring, onvergetelijke herinneringen en heel wat nieuwe vrienden.